Aina löytyy joku, joka kuuntelee.


Apua ja tukea kriisiin ja vaikeaan elämäntilanteeseen – ilman lähetettä, maksutta ja nimettömänä


Puhelimessa 

Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Keskustelun tavoitteena on helpottaa henkistä hätää sekä ehkäistä itsemurhia. Keskustelu rauhoittaa ja auttaa pohtimaan keinoja tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Suomeksi 09 2525 0111, avoinna 24/7

Ruotsiksi 09 2525 0112, ma, ke klo 16-20, ti, to, pe klo 9-13

Arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113 ma, ti klo 11-15, ke klo 13-16 ja 17-21, to klo 10-15.

mieli.fi/kriisipuhelin

Kasvokkain

Kriisikeskus -vastaanotolla saa keskusteluapua henkilökohtaisesti, puolison tai perheen kanssa sekä vertaistukiryhmissä.  SOS-kriisikeskus Helsingisssä ja 22 kriisikeskuksesta ympäri Suomea antavat lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi. Tukea ja apua on saatavilla myös maahanmuuttajille suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai tarvittaessa tulkin välityksellä.

mieli.fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/sos-kriisikeskus

Itsemurhien ehkäisykeskus tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille Helsingissä ja Kuopiossa. Työskentelymenetelmänä on yksilöllinen interventio, jonka tavoitteena on itsemurhakäyttäytymisen ennaltaehkäisy. Interventio koostuu 3–4 tapaamisesta. Myös itsemurhaa yrittäneiden läheiset voivat saada tukea.

mieli.fi/itsemurhienehkäisykeskus

Verkossa

Verkkokriisikeskus Tukinet issa on mahdollisuus osallistua teemalliseen ryhmächattiin, yksilöchattiin tai kirjoittaa keskustelupalstalle. Pidempikestoisessa avuntarpeessa voi Tukinetin Mieli Tukisuhteen kautta keskustella luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa.

MIELI ry:n koordinoiman Tukinetin toiminnassa on mukana yli 70 järjestöä.

tukinet.net

Solmussa-chat (Tukinetissä) on aikuisille suunnattu kahdenkeskinen chat-päivystys, jossa auotaan elämän solmuja yhdessä.

Avoinna ma ja ke klo 15–19 sekä ti ja to klo 15–17

Sekasin-chat on valtakunnallinen, nuorille tarkoitettu keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Auki vuoden jokaisena päivänä: ma–pe klo 09–24 sekä la–su klo 15–24.

sekasin.fi

Sekasin Gaming on Discordissa toimiva Suomen suurin ammatillisesti moderoitu verkkonuorisotila ja -yhteisö, jossa voit keskustella puhe- ja tekstikanavilla lähes 12 000 muun suomalaisen nuoren kanssa anonyymisti. Keskustelun turvallisuus varmistetaan 24/7 -tapahtuvalla moderoinnilla. Vertaisten lisäksi serverillä toimii säännöllisesti eri alojen ammattilaisia nuorten tukena.

Auki 24/7.

discord.gg/sekasin

Palautetta kriisiauttamisesta

”Kriisiapu on ollut korvaamattoman tärkeätä tilanteessani. Olen päässyt rakentamaan tulevaisuuttani ja elämääni uudenlaisille rakenteille ja uudenlaisten mallien varaan. Suurkiitokset!”
- palaute kriisikeskusasiakkaalta

”Kiitos kovasti sinulle! Helpotti niin paljon, kun pääsin juttelemaan tästä jonkun kanssa, että alkoi itkettää. Nyt on paljon parempi olla! Teette hirveän tärkeää työtä täällä.”
- palaute Sekasin-chatin asiakkaalta

”Päivystäjä oli empaattinen, mutta kuitenkin jämäkkä, ja osasi valaa uskoa, että elämää kannattaa vielä elää ja että voin selvitä vaikeuksistani. Teki todella hyvää kuulla, ettei elämäni ole sittenkään täysin pilalla,vaikka siltä tuntuu. Sain myös rohkaisua pahasta kriisistä huolimatta elää normaalia elämää.”
- palaute Kriisipuhelimeen soittaneelta

Myös Veera sai apua kriisipuhelimesta: ”Kriisipuhelin-päivystäjä veti mut ahdistuksesta takaisin turvalliseen maailmaan.”

Lue Veeran tarina

Kuinka tulla paremmaksi kuuntelijaksi?

Kuuntelemisen arvokas taito on juuri nyt arvossaan. Usein arjessa riittää, että olet läsnä ja valmis kohtaamaan. Omia vuorovaikutustaitoja on myös mahdollista pohtia ja kehittää.

Lue lisää kuuntelemisen taidosta