Mielenterveystaitoja neuvolaan, varhaiskasvatukseen ja kouluun
Järjestämme koulutuksia neuvolaan, varhaiskasvattajille sekä ala- ja yläkoulun henkilöstölle. Mielenterveyttä voidaan edistää hyvin arkisin tavoin; arvostava ja kiireetön kohtaaminen, myönteinen palaute ja osallistaminen ovat keskeisiä arjen tapoja lisätä mielen hyvinvointia yhteisössä.
Koulutus tarjoaa neuvolaterveydenhoitajille tietoa sekä käytännönläheisiä vinkkejä mielenterveyden edistämistyöhön. Mielenterveyttä tarkastellaan voimavarana koko perheen näkökulmasta.
Koulutuksessa tutustutaan pienten lasten mielen hyvinvoinnin edistämiseen varhaiskasvatuksen arjessa ja saadaan siihen konkreettisia ja innostavia välineitä.
Varhaiskasvatuksen ja alakoulun henkilöstölle suunnatussa koulutuksessa tutustutaan taiteen ja taidetyöskentelyn vaikutuksiin lapsen mielen hyvinvoinnille teorian ja käytännön kautta.
Lapsen mieli, kieli ja kulttuuri -koulutus tarjoaa työkaluja kulttuurisesti moninaisia lapsia ja perheitä työssään kohtaaville varhaiskasvatuksen ammattilaisille.
Varhaiskasvatuksen ja alakoulun henkilöstölle suunnatussa koulutuksessa käsitellään tietoisuus- ja tunnetaitoja ja tutustutaan lapsille sopiviin harjoituksiin.
Hyvää mieltä yhdessä -koulutuksessa saat innostavia ideoita ja konkreettisia työkaluja alakoululaisen mielenterveyden edistämiseen.
Koulutuksessa tutustut Hyvän mielen taitomerkkiin, sähköiseen mielenterveystaitojen oppiaineistoon peruskouluun. Kesto 1 tunti.
Työpajassa tutustutaan tunteiden aivokemiaan ja perehdytään keinoihin, joilla tunteita voi käsitellä ja säädellä.
Millainen on Hyvän mielen koulu? Tietoa ja konkreettisia työkaluja mielenterveyden edistämiseen yläkouluissa ja yhtenäiskouluissa.
Mima -koulutus antaa välineitä kieli- ja kulttuuritietoiseen oppilaiden kohtaamiseen ja mielenterveystaitojen vahvistamiseen perusopetuksessa.