Mielenterveys kuuluu kaikille

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja ennaltaehkäistä ongelmia sekä tarjota kriisiapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Moni lapsi, nuori, aikuinen ja vanhus tarvitsee apua mielen ongelmiin tälläkin hetkellä.

Lue lisää MIELI ry:n verkkosivustolta.

Tietoa kampanjasta

Mielinauha-keräys

Mikä on Mielinauha-keräys?

Mielinauha-keräys on keväisen energisoiva varainhankinnan kampanja mielenterveyden hyväksi. Keräyksellä tuetaan mielenterveyden edistämistä ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamista, kuten kriisipuhelinta ja nuorille suunnattua Sekasin-chattia. Kampanjasta luodaan vuosittain huhtikuussa toistuvaa, jokakeväistä  ja voimaannuttavaa perinnettä.

Mielinauha on saanut esikuvansa Vihreästä mielenterveyden tietoisuusnauhasta (Green Ribbon), joka on käytössä muun muassa Iso-Britanniassa ja Irlannissa, jossa sillä on taisteltu esimerkiksi mielenterveyteen liitettävää stigmaa vastaan.

Miten muuten voin auttaa?

Voit tukea mielenterveyden edistämistä ja kriisiauttamista kertalahjoituksella tai yrityslahjoituksella.

Voit myös perustaa oman mielinauha-potin ja jakaa Mielinauha-keräyksen tärkeää sanomaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. #mielinauha

Lisätietoa MIELI ry:n vapaaehtoistehtävistä.

Mitä Mielinauha-keräyksellä halutaan kertoa?

Mielinauha-keräyksellä halutaan kannustaa ihmisiä arvostamaan itseään sekä puhumaan enemmän mielenterveydestä. Tämänvuotisen Mielinauha-keräyksen sanoma on, että jokainen voi olla mukana rakentamassa Mielenterveyden turvaverkkoa. Yhdessä 4ever.

Keräyksen toivotaan vähentävän mielenterveyteen edelleen liittyvää häpeäleimaa, stigmaa ja lisätä puhetta mielenterveydestä.

Tutustu MIELI Suomen Mielenterveys ry:n työhön

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja ennaltaehkäistä ongelmia sekä tarjota kriisiapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Moni lapsi, nuori, aikuinen ja vanhus tarvitsee apua mielen ongelmiin tälläkin hetkellä.

Apua kriisiin

Kunpa kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin, vaan jokainen voisi saada apua vaikeaan elämäntilanteeseensa. Haluamme, että vaikeuksista voi selvitä ja apua on saatavilla.     

MIELI Suomen Mielenterveys ry tarjoaa matalalla kynnyksellä maksutonta ja luottamuksellista kriisiapua vaikeisiin elämäntilanteisiin. Apua on saatavilla ilman lähetettä puhelimessa, kasvokkain ja verkossa.

Lisätietoa: mieli.fi/lahjoita

Mielenterveyttä edistämässä

Mielenterveysongelmien yleisyys Suomessa kertoo myös, että niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikääntyneidenkin mielenterveyden hyväksi on tehtävä paljon työtä.

Edistämme kansalaisten mielenterveyttä ja mielenterveystaitoja monella areenalla ja tavalla. Koulutamme ja kehitämme, vaikutamme ja kampanjoimme. Paikallisissa seuroissa tehtävä työ ja vapaaehtoistyö ovat keskeisiä mielenterveyttä edistäviä toimintojamme. Lisäksi tarjoamme Tietoa mielenterveydestä, materiaaleja ja harjoitteita, muun muassa verkkosivuillamme niin ammattilaisille kuin tavallisille kansalaisillekin.

Lisätietoa: mieli.fi/lahjoita

Lahjoittajapalvelu
+358 9 615 516 (arkisin klo 9-15)

Seuraa meitä

Sosiaalisessa mediassa