Mielenterveys kuuluu kaikille

Suomen Mielenterveysseuran tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja ennaltaehkäistä ongelmia sekä tarjota kriisiapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Moni lapsi, nuori, aikuinen ja vanhus tarvitsee apua mielen ongelmiin tälläkin hetkellä.

Lue lisää Mielenterveysseuran verkkosivustolta.

Tietoa kampanjasta

Mielinauha-keräys

Mikä on Mielinauha-keräys?

Mielinauha-keräys on uusi positiivinen varainhankinnan kampanja mielenterveyden hyväksi. Keräyksellä tuetaan mielenterveyden edistämistä ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamista, kuten kriisipuhelinta ja nuorille suunnattua Sekasin-chattia. Tavoitteena on tehdä kampanjasta vuosittain huhtikuussa toistuva, jokakeväinen ja voimaannuttava perinne.

Mielinauha on saanut esikuvansa Vihreästä mielenterveyden tietoisuusnauhasta (Green Ribbon), joka on käytössä muun muassa Iso-Britanniassa ja Irlannissa, jossa sillä on taisteltu esimerkiksi mielenterveyteen liitettävää stigmaa vastaan.

Mielinauha-keräys käynnistyy jälleen huhtikuussa 2019, jolloin paljastamme keräyksen uudet kasvot ja uudet upeat mielinauhat tulevat myyntiin!

Haastamme yksityiset henkilöt, yhteisöt ja yritykset mukaan Mielinauha-keräykseen 2019 – ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää mahdollisuuksista jo nyt!

Jutta Kajander
jutta.kajander@mielenterveysseura

Miten muuten voin auttaa?

Voit tukea mielenterveyden edistämistä ja kriisiauttamista kertalahjoituksella tai yrityslahjoituksella.

Voit myös perustaa oman mielinauha-potin tai osallistua Alman perustamaan pottiin. Voit myös jakaa Olet tärkeä -sanomaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa.

Lisätietoa Mielenterveysseuran vapaaehtoistehtävistä.

Mitä Mielinauha-keräyksellä halutaan kertoa?

Mielinauha-keräyksellä halutaan kannustaa ihmisiä arvostamaan itseään sekä puhumaan enemmän mielenterveydestä. Mielinauha-keräyksen ydinviesti on "Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet".

Keräyksen toivotaan vähentävän mielenterveyteen edelleen liittyvää häpeäleimaa, stigmaa ja lisätä puhetta mielenterveydestä.

Tutustu Suomen Mielenterveysseuran työhön

Suomen Mielenterveysseuran tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja ennaltaehkäistä ongelmia sekä tarjota kriisiapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Moni lapsi, nuori, aikuinen ja vanhus tarvitsee apua mielen ongelmiin tälläkin hetkellä.

Apua kriisiin

Kunpa kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin, vaan jokainen voisi saada apua vaikeaan elämäntilanteeseensa. Haluamme, että vaikeuksista voi selvitä ja apua on saatavilla.     

Suomen Mielenterveysseura tarjoaa matalalla kynnyksellä maksutonta ja luottamuksellista kriisiapua vaikeisiin elämäntilanteisiin. Apua on saatavilla ilman lähetettä puhelimessa, kasvokkain ja verkossa.

Lisätietoa: mielenterveysseura.fi/lahjoita

Mielenterveyttä edistämässä

Mielenterveysongelmien yleisyys Suomessa kertoo myös, että niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikääntyneidenkin mielenterveyden hyväksi on tehtävä paljon työtä.

Edistämme kansalaisten mielenterveyttä ja mielenterveystaitoja monella areenalla ja tavalla. Koulutamme ja kehitämme, vaikutamme ja kampanjoimme. Paikallisissa seuroissa tehtävä työ ja vapaaehtoistyö ovat keskeisiä mielenterveyttä edistäviä toimintojamme. Lisäksi tarjoamme Tietoa mielenterveydestä, materiaaleja ja harjoitteita, muun muassa verkkosivuillamme niin ammattilaisille kuin tavallisille kansalaisillekin.

Lisätietoa: mielenterveysseura.fi/lahjoita

Keräyslupa

RA/2017/1140 voimassa 1.1.2018 - 31.12.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Seuraa meitä

Sosiaalisessa mediassa