Siirry sisältöön

Sinä Riität -vertaistukiryhmä vanhemmille ja huoltajille, joiden alaikäinen lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, etäryhmä, syksy 2021

Sinä Riität-vertaistukiryhmän tavoitteena on vahvistaa vanhempien ja huoltajien jaksamista ja pystyvyyttä lapsen tukemiseen pitkän rikosprosessin ajan. Ryhmä mahdollistaa kokemusten, ajatusten ja tunteiden jakamisen muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä.

Aika: Ryhmä alkaa syksyllä 2021 (tarkempi ajankohta tarkentuu myöhemmin)

Paikka: Ryhmä on valtakunnallinen, voit osallistua miltä tahansa paikkakunnalta. Kokoontumiset toteutetaan etäyhteydellä videovälitteisesti.

Sisältö ja tavoitteet

Ryhmän keskeisenä tavoitteena on vanhempien ja huoltajien selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen, vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen. Ryhmää ohjaavat kokeneet ammattilaiset, joilta vanhemmat ja huoltajat saavat tarvittaessa myös lisätietoa ja ohjeistusta tilanteeseensa. Huoltajien jaksaminen on ensisijaista lapsen ja koko perheen toipumisessa.
Lapsen vanhemmat ja huoltajat ovat avainasemassa ja ensisijaisia tukemaan lasta rikosprosessin eri vaiheissa ja mahdollisimman normaalin arjen turvaamisessa. Asiantuntijoiden ohjaaman vertaistuen avulla moni vanhempi on saanut tukea vaikeisiin tilanteisiin, tietoa ja voimaa selviytymiseen.

Ryhmään hakeminen

Syksyn ryhmään haetaan ensisijaisesti alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoja

Suojellaan Lapsia ry, erityisasiantuntija, psykoterapeutti, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi, p. 040 747 8829. Ryhmä on osallistujilleen maksuton .

Ryhmän esite

suojellaan_lapsia_sina_riitat_vertaistukiryhma_vanhemmille_ja_huoltajille(pdf, 169 kt)

Sivua muokattu 10.11.2021


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: