Siirry sisältöön

Helsingin SOS-kriisikeskuksen koulutetut vapaaehtoiset toimivat päivystäjinä Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa, Tukinetissä, nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa, tai aikuisille suunnatussa Solmussa-chatissa. Osa kokeneemmista vapaaehtoisista toimii kriisikeskuksen asiakkaan tukihenkilönä henkilökohtaisissa tukisuhteissa puolen vuoden ajan. Mikäli olet kiinnostunut päivystämään muualla kuin Helsingissä, voit tiedustella mahdollisuutta lähimmästä kriisikeskuksestasi.

SOS-kriisikeskus tarjoaa mielenkiintoista vapaaehtoistoimintaa kriisissä tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevien tukena. Vapaaehtoistoiminta on hyvin tuettua: kriisityön ammattilaiset ovat apuna, työnohjaustapaamisia on kuukausittain ja jatkokoulutuksia säännöllisesti.

Vapaaehtoiset noudattavat toiminnassaan puhelin- ja verkkoauttamisen (ks. puheet.net) ja tukihenkilötoiminnan eettisiä periaatteita.

Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, hyvän taustatuen ja innostavan yhteisön.

Toi­vom­me si­nul­ta

  • vähintään 25 vuoden ikää
  • aitoa halua kohdata ja antaa jokaiselle yhteydenottajalle kokemus kuulluksi tulemisesta
  • oma elämäsi on kunnossa ja mahdolliset omat kriisit kaukana menneisyydessä
  • vuorovaikutustaitoja
  • perustason tietoteknisiä valmiuksia (internet ja tekstinkäsittely)
  • halua kehittää omaa osaamista
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi

Hae Helsinkiin koulutukseen täyttämällä hakulomake

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tehtävään. Nämä koulutukset on suunnattu pääkaupunkiseudulla asuville. Täytä hakulomake ja olemme sinuun yhteydessä:

Syksyn 2021 koulutukset

Syksyn 2021 peruskoulutus järjestetään hybridikoulutuksena, eli se sisältää lähikoulutuspäivien (kasvotusten tai etäyhteydellä koronatilanteesta riippuen) lisäksi verkko-opintoja Moodle-verkkoympäristössä.

Lähikoulutuspäivät:

la 25.9 klo 10-15.30

la 9.10 klo 10-15

to 14.10 16.30-19.30

to 21.10.2021 16.30-19.30

Syksyn koulutus on täynnä. Tiedotamme tulevista kevään 2022 koulutuspäivistä alkuvuodesta 2022.