Siirry sisältöön

MIELI ry:n vapaaehtoisena voit tehdä hyvää monella tapaa. Saat merkitystä ja iloa elämääsi ja olet mukana edistämässä mielen hyvinvointia. Tule mukaan!

Mitä? Monenlaisia vapaaehtoistehtäviä!

Voit jakaa hyvää mieltä ja ehkäistä ongelmia monessa eri tehtävässä joko yhdistystoiminnan taustajoukoissa tai auttamisen eturintamalla. Jokaista tarvitaan!

Tutustu erilaisiin vapaaehtoistehtäviin tai ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, millainen tehtävä vastaisi kiinnostustasi.

Voit tehdä myös Hyvän Mielen Vapaaehtoistestin ja löytää sinulle sopivat tavat osallistua.

Missä? Mahdollisuuksia ympäri Suomen

Vapaaehtoisenamme voit toimia yli 50:ssä toimipaikassa ympäri Suomea. Näistä suurin osa on paikallisia jäsenjärjestöjämme, joissa toimitaan vapaaehtoisvoimin. 22:ssa toimipaikassa toimii kriisikeskus.

Vapaaehtoistehtävät vaihtelevat toimipaikoittain.

Tule mukaan yli 3000 vapaaehtoisemme joukkoon!

Miten? Perehdytys ja tuki tehtävän mukaan

Jokainen vapaaehtoinen on meille tärkeä ja ansaitsee hyvän tuen. Voit osallistua vapaaehtoistoimintyöhön kiinnostuksesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Tukijan ja kriisiauttajan tehtäviin tarjoamme koulutuksen, joka antaa hyvät eväät vaikeassa elämäntilanteessa olevan tukemiseen. Muissa tehtävissä aloittamiseen et tarvitse koulutusta.

Tarjoamme kaikkiin vapaaehtoistehtäviin perehdytyksen, sparrausta ja monipuolisia alueellisia ja valtakunnallisia koulutuksia sekä verkostotapaamisia. Pääset mukaan hyvän mielen porukkaan!

Va­paa­eh­toi­se­na voit olla vahvistamassa oman alu­ee­si hy­vin­voin­tia

Jäsenjärjestömme ympäri Suomen edistävät mielen hyvinvointia ja auttavat ehkäisemään ongelmia.

Jäsenjärjestöt järjestävät monimuotoista toimintaa, erilaisia yleisötapahtumia ja koulutuksia. Järjestöissä tehdään myös yhteiskunnallista vaikuttamistyötä alueen asumisviihtyvyyden ja -turvallisuuden hyväksi.

Lii­ty jä­se­nek­si tai pe­rus­ta uusi jäsenjärjestö

Liity jäseneksi paikallisen jäsenjärjestöön, jolloin tuet sen toimintaa jäsenmaksun myötä ja voit osallistua kehittämiseen.

Voit myös yhteistyössä muiden innostuneiden ihmisten kanssa perustaa uuden paikallisen järjestön, jos alueellanne ei sellaista vielä ole. Ota yhteyttä Kansalaistoimintojen osastoon.