Siirry sisältöön

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa Mitä kuuluu?

Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.

Seuraa tai osallistu kampanjaan hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

Virtuaalivaikuttaja Myrsky tuo nuorten ääneen kuuluviin

Myrsky on virtuaalivaikuttaja, joka tekee näkyväksi mitä nuorille oikeasti kuuluu ja millainen heidän mielenmaisemansa on. Tähän tarvitaan nuorten omia tuntemuksia, kokemuksia ja mielipiteitä. Jos olet 15–30-vuotias, anna äänesi kuulua ja mielentilasi näkyä ja tule mukaan luomaan Myrskyä! Myrskyyn voit tutustua tarkemmin osoitteessa myrsky.mieli.fi.

Myrsky on nuorten yhteinen ääni. Hän on virtuaalivaikuttaja, jonka ajatukset, tunteet ja somesisällöt muodostuvat nuorten omista kokemuksista ja mielenmaisemasta.

Webinaari

THL järjestää yhteistyössä mielenterveysjärjestöjen kanssa webinaarin Itsemurhien ehkäisypäivänä. Webinaari tarjoaa ajankohtaista tietoa itsemurhien ehkäisystä ja siihen liittyvästä työstä ympäri Suomen.

Älä jää yksin. Tukea ja apua on saatavilla.

Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.

Kriisikeskukset ympäri Suomen antavat keskusteluapua kasvokkain, etäyhteyksin ja ryhmissä maksutta ja ilman lähetettä.

Netissä keskusteluapua antavat verkkokriisikeskus Tukinet ja Sekasin-chat.

Itsemurhien ehkäisykeskukset Helsingissä ja Kuopiossa antavat tukea itsemurhaa yrittäneille ja heidän läheisilleen.

Itsemurhien ehkäisypäivää on vietetty Suomessa vuodesta 2003. Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti. Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.